Hyr & köp segelbåt

För fransmännen är Hyères den populäraste orten när det gäller att hyra segelbåt. Förklaringen är enkel, nämligen närheten till skyddade ankringsplatser och till många små trevliga marinor. Runt de öar som kallas för "Les Iles d´Or" eller guldöarna på svenska, finns det tusentals ankringsplatser med skydd för olika vindriktningar. Största ön Porquerolles har också en marina där nästan hälften av de drygt 600 platserna är till för besökare. Port Cros har drygt 100 platser vid ponton eller boj. Det är också nära till Bormes-les-Mimosas, Le Lavandou och Cavalaire, som ligger drygt 20 nm från Hyères. Från Cavalaire är det ytterligare 20 nm till St Tropez..

I marinan i Hyères finns det ett flertal företag för båtuthyrning. SARL Windigo har valt att samarbeta med det största och mest välrennomerade - Hexavoile. Här finns ett 20-tal nyare segelbåtar, främst av märket Jeanneau, till uthyrning.

För att se deras program, logga in på www.hexavoile.com . För ytterligare upplysningar och för bokning, kontakta Nils Ingvar Lundin. Klicka på "Kontakter" till vänster.

 

Köp begagnad segelbåt

SARL Windigo har även ett etablerat samarbete med Tenor Yachts, som är en av de större återförsäljarna av Dufour i södra Frankrike.Här finns alltid ett flertal begagnade segelbåtar tillo salu, såväl Dufour som andra märken. För den som står i begrepp att skaffa begagnad båt kan det vara värt ett besök i Hyères. Om man inte vill segla tillbaka till Sverige går det att ordna transport med något av de företag som kör svenska båtar till Medelhavet - t ex Torgerson i Henån.

Hos Tenor Yachts finns även en svensk båtmäklare, Anne Grönberger, som är aktiv på marknaden för såväl nya som begagnade segel- och motorbåtar. Kontakta gärna henne direkt per mobiltelefon +33 6 26453483 eller via email anne@tenoryachts.fr .

För ytterligare upplysningar och för hjälp med att planera ett besök, kontakta Nils Ingvar Lundin (klicka på "Kontakter" till vänster), som själv köpt en motorbåt av modell Prestige 32 i Frankrike och sedan fått båten transporterad till Sverige.